Černý rybíz v dračí čokoládě
Chutnám kysele! Ale aby toho nebylo málo, obalili mě ve sladké bílé čokoládě a posypali magickým dračím prachem. Spolu jsme perfektní kombinace, která zatočí Tvými smysly tak, že se po nás jen zapráší!
- 100% mrazem sušené ovoce bez přidaných cukrů a aditiv
- dračí prášek jako přírodní barvivo!
- česká výroba
Kategorie: | Sladké i slané dobroty |
---|
Lyofilizované ovoce v čokoládě? Mňam! Chutnému kyselému rybízu tedy sladkost trochu pochyběla, ale o tu se teď postará kvalitní bílá čokoláda od nás, z Česka. Přece jen, jedna vrstva čokolády je málo, a tak jsme spolu s další vrstvou přidali i trochu jemného dračího prášku pro zvýraznění chuti a barvy. Nemusíte si vyčítat čokoládu, protože rybíz a dračí ovoce jsou zcela zdravé – šetrně sušené lyofilizací. Budete si olizovat prsty, a to doslova, protože trochu špiní!
TOP informace o černém rybízu v dračí čokoládě
- Živiny rybízu jsou zachovány.
- Bez umělých barviv a dochucovadel.
- Příjemná křupavá konzistence.
- Před zmrazením byl pečlivě dozrálý.
- Skladování je jednodušší než u čerstvého, skladuje se při pokojové teplotě.
Poznámka nákupčího
„Rybíz sušený mrazem si podle mě zaslouží více pozornosti než jako obyčejná kulička v pytlíku. Poslali jsme ho proto do dražovny v Rýmařově, nechali ho obalit v bílé čokoládě a špetce prášku z dračího ovoce a výsledek? Super sladkokyselý a výrazně aromatický kousek ovoce. Tuhle variantu rybízu už jen tak nepřehlédnete a co víc, určitě ji můžete čekat v novém jarním MYXu!“
Jak se rybíz suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Základní specifikace
- Složeníbílá 29% čokoláda (cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, sušená syrovátka, emulgátor: sójový lecitin a polyglycerolpolyricinoleát, vanilkový extrakt Bourbon Madagascar) 73 %, černý rybíz lyofilizovaný 24 %, borůvka a dračí ovoce lyofilizovaný prášek 3 %
- SurovinaRybíz
- DietaBez lepku
- ZpracováníV bílé čokoládě
- AlergenyAlergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původuČeská republika
- SkladováníSkladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- BaleníZnovuuzavíratelný ZIP sáček
- Úpravadražované lyofilizované ovoce
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g2003 kJ / 479 kcal
- Tuky24,6 g
- z toho nasycené mastné kyseliny15 g
- Sacharidy52,7 g
- z toho cukry52,7 g
- Vláknina6,9 g
- Bílkoviny4,8 g
- Sůl0,25 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.